10.8.2014

Kissa ja sen mintut osa 3

Tämä posti piti julkaista jo aikaa sitten mutta parempi myöhään kuin. Sain ystävältä neuvoja kissanminttujen kippojen vaihtoon ja jokunen aika sitten (heinäkuussa...) innostuin tekemään sen. Samalla vaivalla ja sotkulla pääsivät monet muutkin kasvit uusiin isompiin kippoihin. Mutta siis. Ennen vaihto-operaatiota minttujen tila oli seuraava:


Ryhmä rämä.


Suurin yksilö oli alkanut kasvattaa kippuravarren keskeltä uutta vartta ja oli kasvattanut uuden juuren varren väliltä. Pienemmät mintut jatkoivat surkeina kitkutustaan. Suurelle mutanttiyksilölle valkkasin ikioman ruukun ja pienet pääsivät laakeaan yhteiseen kitkuttamaan. Ja koska taimimulta on edelleen ainoa multa jota sattuu olemaan, niin ravinnetta perään. Mutantista pätkäistiin myös ylin nuppunen pois, jospa se siitä vaikka alkaisi kasvaa myös sivuille päin. Aika näyttää. Hetki kipottamisen jälkeen:


Saa nähdä tekevätkö maljasienet paluun ja piristyykö vaivaisseurue.


Kissaa kiinnosti ja samalla puistatti tuoreet mintunlehdet. Uteliaana piti päästä haistamaan, mutta närkästynyt inho värisi viiksissä kun tarkemmin nuuhkaisi. Sekunnin päästä piti kuitenkin puskea tyynyä.. taitaa olla kuin ollakin aitokissanminttua purkissa, eikä jotakin muuta minttua. Lopuksi kissan löysät kesäterveiset parvekkeelta:


Kirjava kissa varpaita myöten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti