20.9.2013

Declutter... -haaste - näin se meni

1. päivä:
Tunti jäi liikkumatta, hups. Toisaalta päänsärky piinasi.

2. päivä:
Tunnin liikke olikin 45 min... hmm, close enough.

3. päivä: 10 minuutin hiljainen istuminen vaihtui 10 minuutin hiljaiseksi makoiluksi poikakaverivahvistuksella... toimi niinkin. Piirtely innosti ja tein sivullisen koira-sketchejä!

Nopeita sketchejä.


4. päivä: Tämä oli sallittu säännöistä lipsumispäivä, mutta lipsuin vain illalla ruoan osalta, koska tuparit ja amnamnam herkkuja. Ja tavallaan piirtelyn osalta, koska tein sketchin ennen unille menoa, yöllä, seuraavan päivän puolella... well, close enough.

5. päivä: Onnistuin viimein tekemään kaiken säänöjen mukaisesti.

6. päivä: Kaikki tuli tehdyksi. Ruokapuolella tosin luovin, koska oli illalla liikuntatapahtuma. Sekin kyllä luki jo säännöissä, joten bueno. Iltainen tuhertelu tuotti muutaman kiärmeksen.

Puolikkaalle A4:lle ei paljoa mahtunut.7. päivä: Heti aamusta tajusin, että olin parinn viimepäivän täysin unohtanut ottaa yhteyttä ja sanoa mukavia asioita ihmisille, hups. Korjasin. Muuten hyvä päivä, mutta yleinen kipeily pudotti tunnin liikunnan pois. Ja illalla sama piirtely jatkui kera monien referenssien.

Paperit täyttyy. Porot yllättivät hauskoilla muodoillaan!


8. päivä: Kaikki tuli tehtyä. Pääsin yhden kolmesta tenttikirjasta loppuun! Vaihtelun vuoksi turailin hiirellä päivän piirron Sketchiin (jossa, huomaan, olin aktiivinen vuonna 2010.. hups).

Galleriaa kurkkaamatta suoraan piirtämään. Löytyihän sieltä vielä vanhoja tuttuja naamojakin!


9. päivä: Kaikki muut tuli tehtyä, paitsi ei yhtään TODO-listan kouluhommiin liittyvää juttua.. noh, saan jälleen syyttää päänsärkyä. Ja oli sitä illlalla menojakin...

10. päivä: Viimeisen päivän kunniaksi pinnistin kaikki haasteen kohdat tehdyiksi. Viimeisen kivan asian sai kuulla äiti ja päivän piirto tapahtui uudella valkotaulutussilla neitsyelle valkotaululle. Oppariaihekin jalostui sen verran, etä lasken yhden kouluhomman tehdyksi. Jehee!


Loppusanaset:
Mielenkiintoinen haaste. Jännää oli huomata, että jokapäiväiset vatsalihakset, venytykset ja 10 minuutin "meditaatiot" tuli tehdyksi tosi helposti. Kissakin arvosti 10 minuutin rauhallista syliä jossa pöristä. Samoin jokapäiväinen unclutterointi oli mukavaa ja paikkoja siistiytyi nopeasti ja helposti (vessan korurasia, yöpöydän laatikot, vaatehuoneen lisäkirjahylly, työpöydän laatikkoja jne.). TODO-listojen teko oli muuten todella tyydyttävää tällaiselle huonomuistiselle ja visuaaliselle ihmiselle, ah. Ja osalta niiden ansiosta kouluhommatkin eteni, kun pyrki tekemään edes yhden täpän koululistaan.. vaikka pienenkin, tarkasti määritellyn homman.

Kivan asian sanominen sen sijaan osoittautui vaikeaksi ja jopa unohtui. Ihmisluonnetta vai ekstroverttiyttä, jaa-a. Harjoiteltavissa. Myös joka päivä tunnin liikunta osoittautui mahdottomaksi jos sattui päänsärkypäivä, jolloin illat tuli vietettyä sängyssä potemassa.. realistisempi tavoite olisi ollut "liiku joka päivä" tai "käy ulkona joka päivä".

Haasteen loppupäivinä rupesi kyllä tekemään mieli lipsua säännöistä ja taisinkin vahingossa juoda muutaman kupposen kahvia ja teetä liikaa, sekä paristi omenan tai muun välipalan. Toisaalta välipalat oli terveellisiä, joten ihasma. Niin ja luin myös omien tapojeni mukaisesti lämpimään ruokaan kuuluvaksi jälkkärikahvit. Ja lämpimästrä ruoasta meni parina päivänä kermaviilidippi ja vihannekset...

Ehkä haasteen onnistuminen on lopulta katsojan silmässä. Tai kokijan.. jossain elimessä. Noh, hauskaa oli! Mitähän seuraavaksi...

ps. TL;DR: Osa onnistui ja osa ei, koin silti onnistuneeni. Hauska elämys.

2 kommenttia:

  1. Ai vitsit, miten hyvin pysyit suunnitelmassa! Olen ymmyrkä. Minulla jäi ihan liian monena päivänä toinen lämmin ruoka. Aion kyllä tehdä haasteen uudestaan, kun oli niin kivaa ja välillä haastavaakin! Hirmu mielenkiintoista ja herättelevää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, onnistuminen on katsojan silmässä, kuten sanottua. Mielenkiintoista ja herättelevää juurikin. Olisi kivaa lukea sun haasteesta lisääkin :D

      Poista