27.5.2014

Nuzlocke Heartgold

Tuli luvattua itselle, että jahka oppari on valmis, saan lyödä tulille alennusmyyntilöydön, Pokemon Heartgoldin. Ja koska taannoin Y:n läpi pelanneena vanhempi sarjan peli tuntui ajatuksena turhan helpolta ja tutulta, piti rattaisiin lyödä haasteeksi kapula. Tämä kapula, eli Nuzlocke, on siis ihan omat säännöt pokemonin pelaamiseen. Vähän niinkuin hard mode.


Hahmosein "kevätaurinkoinen" Haru ja sen kilpailija, "etäinen" Haruka.


Pääsäännöt ovat: Kultakin uudelta alueelta saa napata vain ensimmäisen vastaan tulevan pokemonin, ei muita. Jos 'mon pyörtyy, se on kuollut eikä sitä enää voi käyttää.

Omien lisä-/tarkennussääntöjen mukaan: Kuollut pokemon menee ikuisiksi ajoiksi boksiin, "hautausmaalle". Jos uuden alueen eka pokemon on sama, kuin jokin jo napattu, sitä ei saa napata, mutta saa yrittää uudelleen. Jos uuden alueen eka pokemon pyörtyy tai karkaa taistelusta, alueelta ei voi napata enää uutta. NPC:iltä saa vastaanottaa pokemoneja, jos se ei vaadi mitään itseltä. Legendaryja ja shinyja saa napata. Jos eteneminen estyy siksi, ettei mikään napattu 'mon osaa tarvittavaa field movea, voi sitä varten napata sellaisen joka osaa, mutta sitä ei saa käyttää taistelussa. Kaikille napautuille 'moneille annetaan nimi.  Jos kaikki mukana kulkevat pokemonit pyörtyvät, eli tulee blackout, on se game over.

Tämän johdosta sitä tulee pelattua sellaisella tiimillä ja pokemoneilla, joita ei tavallisesti tulisi valituksi. Ja voi oppia arvostamaan yllättäviäkin tapauksia. Cyndaquil-starteri Kenta on saanut ympärilleen jo täyden, erikoisen tiimin. Kutakuinkin tältä se näyttää tällä hetkellä:


"paksu", "höyhen" ja "ranta"


Kenta: pikkuisen paksu, rohkea ja tykkää juoksennella.. kai, joskus.
Miu-chan: sitkeä nätti tyttö joka tykkää ottaa rennosti.
Bi-chi: tiimin uusi tulokas, vielä vähän yksinäinen, mutta tykkää ottaa rennosti Miu-chanin kanssa. Varsinkin rannalla.


"pieni pyörivä", "luumu" ja "myrkky"


Kurukuru: luonteeltaan rattataksi rento, mutta taistelussa sisukas, pieni ja pippurinen.
Ume: hiljainen, torkahteleva ja rauhallinen, mutta taistelussa kovis.
Doku: Hentoisuudestaan huolimatta.. tai johtuen, rohkea ja arkailematon taistelija, joka inhoaa häviämistä.Sellaista. Ehkä lisää myöhemmin, ehkä ei. Ehkä ensi postissa erilaista piperrystä. Mielikuvittelemisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti