17.12.2013

Lisää piparia

Joulun odotus on piparin aikaa. Ja piperrysnäperrys = <3.


Aamun kahva + terveiset.

Tällä kertaa experimentalisti pyrki värjäämään valkosuklaata vaaleanpunaiseksi ja keltaiseksi. Internetin syövereistä löytyi vinkkejä suklaan värjäämiseksi jauheilla (koska vesipohjaisen värin yhdistämisestä suklaaseen seuraa kökkelöistä "erkan eilistä jaskaa".. eli ei vaan onnistu).


It's raining cats!

Keltaista varten valkattiin mukavan nätti luomuappelsiini, jonka kuori raastettiin ja kuivattiin mikrossa ennen huhmarointia. Jälkiviisaudella appelsiineja olisi saanut olla enemmänkin, koska keltaisesta tuli melko haaleaa (suhteessa 1 kuori + n.2 riviä Pandan valkosuklaata).

Vaaleanpunainen olikin sitten vähän Strömsömpi juttu. Värin lähteenä toimivat pakastekuivatut mansikat. Eikö kuulosta rapean helpolta huhmaroida suoriltaan? No ei. Aavistuksen oli mansikossa nihkeyttä, joten koemielessä laskin päässä 1+1. Eli jos appelsiinin kuori kuivaa mikrossa nihkeästä korpuksi, miksei mansikatkin. Noh, jotkut saatavat tietää että kokijan matikka oli lukiossa se lyhyt eikä ne mansikat tietenkään kuivaneet, vaan pirut kärähtivät. Kompostikeikka ja uusi perehtyminen pakastekuivattujen mansikoiden rakenteeseen ja sielunelämään.

Kämmötellessä tuli huomattua, että mansikkaviipaleet on "kuoresta" kuivempia kuin "sisäosista". Täten "Kuoren" raastaminen kuivaksi hitulaksi onnistuikin ja nihkeämmät "sisukset" heitettiin suoraan omiin sisuksiin. Punaista kuivaa jauhetta syntyi täten siivilöitynä määrä X ja pieneen suklaamäärään yhdistettynä syntyi haalea vaaleanpunainen. Tai oikeammin sanottuna valkosuklaa, jossa killui punaisia pisteitä. Jälkiviisautena tässäkin olisi saanut käyttää enemmän punaista paremmin erottuvan värin aikaansaamiseksi. Vaaleanpunainen jäikin vähän turhan haaleaksi alkuperäistä käyttötarkoitusta, eli kissojen neniä, varten.


Kaverien ja perheen kiisseleitä (paitsi vaaleanpunaiset ja alakerran ruskea).
Kello kymmenessä Milla-neiti, ylinnä veljekset Jortsu ja San-chan,
kello kolmessa ja viidessä Lyhytjalka-Napsu.

Sekä keltaisessa suklaassa että vaaleanpunahkossa suklaassa oli hieno aromi värilähteen mukaan. Appelsiinisvalkosuklaa sopi myös piparien oman maun kanssa yhteen tosi hyvin, eikä haalea mansikkakaan paha ollut. Tietääpä tämän myötä, että jatkossa voi käyttää reippaammin värijauhetta jos värin tarve yllättää.


Läjä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti