6.11.2013

Lihattoman lokakuun jälkisanat

Sinne se viuhahti.

Oma lihattoman lokakuun tavoite oli olla käyttämättä rahaa minkäänlaiseen lihaan (nauta, sika, kana, kala, äyriäiset..). Hyvällä halulla söin kyllä pakkasesta pois lihallisiakin ruokia, enkä nyrpistellyt myöskään muiden tarjoamien ruokien edessä, oli niissä lihoja tai ei. Koulussa valitsin kiltisti kasvisvaihtoehdon ja ruokakaupassa tuli välillä vähän tuhmasti jaettua ruokaostoksia puolison kanssa niin, että itse maksoin ei-lihaisia ruokia. Pääasiassa.

Toki missään haasteessa ei ole yhtä mielenkiintoista mikään muu kuin epäonnistuminen. Myös tässä.

Kuukauden aikana hairahduin viisi kertaa. Ostin:
  • Kinkku-juusto -croissantteja (vahingossa, vasta kotona syttyi lamppu päässä)
  • Pakastepussin katkarapuja (ihan tahallaan..)
  • Savulohisalaatin (-30% alennuksesta tahallaan)
  • Kanahampurilaisen (en vaivaudu keksimään edes tekosyytä tähän.. tai no, nälkä.)
  • Broilerin fileenuggetit (-30% jälleen, lokakuun viimeisen päivän naula arkkuun).

Tältä näyttää Googlen kuvahaun mielestä Hairahdus.

Kuukauden aikana tuntuu, että ostoskuitteja saattaa olla kertynyt jopa tavallista vähemmän. Tämä lienee oikeasti siksi, että pakastimesta tuli syötyä monen monta rasiaa tyhjäksi. Kuitenkin kaupassa tuntui keskimäärin helpolta ohittaa lihahyllyt. Vaikeinta oli jättää hyllyyn alennus(liha)ruokaa, köyhä opiskelija kun on (ja on se kai luvallista myöntää olevansa köyhä, jos saa opintorahaa vähemmän kuin pelkkä asunnon kuukausi-asumismeno). Kokija on myös erittäin altis vahvoille ruokamielihaluille, josta päästäänkin katkarapuihin.. joo.

Tämä testiluontoinen ja modattu lihaton lokakuu oli kaikenkaikkiaan mielenkiintoista aikaa. Kasvisruokaakin tuli tehtyä muutaman kerran. Toisaalta myös helppoa lohturuokaa - nuudeleita - taisi tulla syötyä vähintään kerran viikossa. Ehkä sitä seuraavan kerran moiseen haasteeseen törmätessä uskaltaisi lähestyä sitä kirjaimellisesti, eli ei söisi sitä lihaa ollenkaan, no matter what. Tällä kertaa kuitenkin olen tyytyväinen pakastimen sisällön pienenemiseen ja ruokaostoksien aktiiviseen havainnointiin.


Tältä näyttää Googlen mielestä Sisällön pieneneminen.


Näinä aikoina kokijan suhtautuminen aikaan on kovin kahtiajakautunut. Toisaalta aika menee liian nopeasti, kun katsoo opparin aikataulua ja pelkää ajan loppumista. Toisaalta se matelee joka päivä hetkittäin, kun soimaa itseään tekemättömistä töistä (tai siistä yhdestä liian hitaasti etenevästä projektista). Sitten taas ajattelee, että ah, jouluruokaa tiedossa, ja toisaalta sitten, että apuva, siihen aikaan pitäisi olla jo loppuvaiheiden toteutus. Ja kaiken takana on nainen. Tai siis vuodenaikamasennus, kaamosmasennus, pimeysherkkyys, mikälie. Eli v*tutta kun on pimeää ja kylmä kokoajan. Ja sehän auttaa tähän aikadilemmaan.. not.


Ja tältä näyttää dilemma (kuvalähde).

1 kommentti:

  1. Googlella on hienoja, kuvallisia, mielipiteitä asioista :D

    VastaaPoista